MosJan Posted December 15, 2023 Report Share Posted December 15, 2023 ՀԱՄՇԵՆԻ ԲԵՐԵԽ - Hamshna Barekh☆•●•☆•●•☆•●•☆•●•☆•●•☆•●•☆•●•☆Բազմադարյա խոհարարական ավանդույթի վերածնունդ ...Հայկական ազգային և ավանդական խոհանոցի կատարելագործված նոր աշխարհը:☆•●•☆•●•☆•●•☆•●•☆•●•☆•●•☆•●•☆Հայոց ազգային տոնածիսական խոհանոցի կերակրատեսակներից է։Մեծ տարածում ունի համշենահայերի խոհանոցում։Ծաղկազարդին (ծառզարդարին) պատրաստվող Կուտապի տեսակ է։Ունի ինչպես՝ պասավոր, նաեւ ուտիս տարբերակները։ԲԵՐԵԽ************************************************ալյուր - 200գր.հավկիթ - 2հատաղբուսայուղջուրսոխ - 2գլուխսխտոր 1-պճեղկանաչ սոխմաղադանոսհամեմխաշած բրինձ -200գր.աղ սեւ փոշի պղպեղպանիր - 50-100գր.անարատ յուղ -50-100գրԽմորի համար՝նախապես մաղած ալյուրին խառնում ենք երկու հատ հավկիթը, ավելացնում ենք քիչ բուսայուղը, աղը ու ջուրը։Ձեռքերով հունցում ենք խմորը եւ թողնում, որպեսզի հանգստանա։Խճողակի համար՝թավայի մեջ ավելացնում ենք բուսայուղը, այնուհետեւ նախապես կտրտած գլուխ սոխը, սխտորը, կտրտած կանաչեղենը։Մի փոքր տապակելուց հետո՝ ավելացնում ենք նախապես խաշած բրինձը, համեմում ենք աղով , սեւ փոշի պղպեղով։Խմորը բաժանել 6-8 մասի, առանձին հունցել, բացել գրտնակով եւ լցոնել։Խճողակը լցնելուց՝ վրան ցանել նախապես քերած պանիրը։Խմորի մեկ կողմը բերել եւ կպցնել մյուս կողմին։Խմորի եզրերը լավ ամրացնել՝ մատների կամ պատառաքաղի օգնությամբ։Պատրաստի կուտապները թխել նախապես տաքացրած թավայի մեջ։Այնուհետեւ, նույն թավաի մեջ ավելացնել արդար յուղը եւ թխած կուտապները տապակել յուղի մեջ։Մինչ յուղի մեջ տապակելը, բերեխները ցողել թույլ աղաջրով։Մատուցել մածունի հետ։☆☆☆☆☆ ՍՆՎԵՔ ՀԱՅԵՐԵՆ ☆☆☆☆☆ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MosJan Posted December 15, 2023 Author Report Share Posted December 15, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MosJan Posted December 15, 2023 Author Report Share Posted December 15, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MosJan Posted December 15, 2023 Author Report Share Posted December 15, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MosJan Posted December 15, 2023 Author Report Share Posted December 15, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.