Nané Posted March 11, 2002 Report Share Posted March 11, 2002 Quns chi tanum,Du el mi qnir,Hets el k’rknir,Vor HayastanumHima garun@Batsvel e arden.Toghats hin hun@`Geter@ hordel,P’ghtor u xelarDes-den en xpvum:Kanachits harbats`Garner u horterLernalanjerinXaytum en, tspum:Moshu t’per en Chors bolor ajel:Mi molor garnukP’jeghn e gajelVolor katsaniKisatats hoghin:Xaghali vraMi bur hin kaghinTvel e irenLu~r arevkoghin:Kojgh@ dartsratsIr hamar seghan`Psak e gortsumMi pujur t’ghaU gtsum vzinIr tsiran yezi:Isk ma~yr@ t’ghi …Paravn anteghi,Zu~r e tegh gtselQnelu hamar.Na, indz pes, gutseChi qnel hima,Na~, vorin demqovYes sha~t em nman … … Quns chi tanum,Du el mi qnir,Hets el k’rknir,Te inch em anum?Yes inch em anum?Voch Hayastanum … P. Sevak1956Moskva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ani Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) Անքնությունը Որ երևույթ է ձանձրալի, դատարկ ինչու՞ է դարձել էսքան բովանդակ... Ինչպե՞ս է դարձել էսքան զգայուն Ո՜նց չի անտեսում և ոչ մի շրշյուն, Լսում է հանգիստ մենախոսությունն արթուն ծղրիդի, Լուսնահաչ անող ողբը շնիկի, Մեքենաների անվերջ երկարող աղմուկն ընկալում խշշոց գետակի... Անքնությունը Քնից հանում է Ցերեկվա աշխույժ աղմուկից փախած, խորքում թաքնված հուշիկ մտքերին... ՈՒ պտտվում են մտքերը ազատ ձերք-ձեռքի տված ու արհամարհած քուն ու հոգնություն... Անքնությունը Որ երևույթ է դառն ու ձանձրալի Կյանք է ստացել Հյուրընկալվել ծանոթ հարկի տակ, Ընկերացել է Մենակ ծղրիդին, Շանը՝ լուսնահաչ, Մարդկային ձայնով հաճախ մլավող վայրենի կատվին, Լուսնին, Գիշերին, Գիշերվա հովին, Բայց... պարտվում է Թերթերունքների ծանրության ներքո Փակվող կոպերին... Edited June 30, 2008 by Ani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts